lördag 23 oktober 2010

Hittelön!!


Saker har en konstig förmåga att försvinna hemma hos oss. Man skulle kunna säga att en del saker t.o.m går upp i rök och aldrig återvänder. Det lustiga är att det inte är en och samma sak som försvinner varje gång, utan lite allt möjligt. En limpa som inköptes på förmiddagen är som bortblåst innan dagen är slut. Litervis med mjölk och ev kakor eller godis går oftast samma väg. Smink, och då speciellt ögonbrynspenslar ögonskuggor och mascaror kan vara som uppslukade av jorden. Kläder, mobilhörlurar och  väskor hör också till kategorin försnillade saker.

Att köpa en trådlös telefon var helt bortkastade pengar för mig  då den aldrig går att finna. Den kan dyka upp på de mest konstiga ställen. Under någon av dynorna i soffan, på toaletten,under kuddarna i kökssoffan, nerbäddad i en säng eller under borden i vardagsrummet. Jag hittade för övrigt en tom mjölkförpackning i skafferiet häromdagen.

 Mina nyinköpta  skor - kan återfinnas hos barnens pappa?! Eller det där fina smycket som du en gång ägde - vart tog det vägen? Mycket mystiskt.

Min cykel som för övrigt är det enda fortskaffningsmedel jag äger (förutom mina egna ben) är plötsligt bara borta!! Man kan bli lätt frustrerad när den inte går att finna och man har 5 minuter på sig att komma till stan.

När jag allt som oftast frågar mina tonåringar efter någon av dessa försvunna saker och säger:
- Vem har använt min cykel? Får man alltid svaret - INTE JAG! från båda två. Men vad är problemet? Är ni hörselskadade eller? Jag frågade inte vem det INTE var !!!!  

Måste nog önska mig ett övervakningssystem som kan monteras upp i min lägenhet  av jultomten ,då det enda som jag kan vara säker på aldrig försvinner är soporna ,även om de står vid ytterdörren. ..SUCK..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar