tisdag 14 december 2010

Bussfunderingar

Idag var jag bara tvungen att bege mig ut! Ett besök hos distriktssköterskan för att ta stygnen var anledningen.

Hur ska man klä sig för att inte frysa ihjäl sådana här dagar? Jag bara undrar.. trots att jag är uppvuxen i inlandet och tillbringade helgerna under uppväxtåren ute i kylan på skotertuter eller fjällstugebesök så vänjer jag mig aldrig.

Hursom så tog jag den största och även längsta halsduken jag hittade ur våra gömmor och höll lik förbaskat på att dö kölddöden! Eftersom det var så kallt och jag i naturen är en lat liten råtta så tog jag bussen. Jag hade tajmat det så att jag inte behövde vänta alltför länge på väg mot stan - skönt att kliva på en varm buss!! Men trodde jag att det skulle bli lika smärtfritt på vägen hem så hade jag TOKFEL!  Jag tror att det bor en liten djävul i busschaufförerna i den här stan om vintrarna - speciellt när det är snorkallt. 

Jag och ett gäng andra halvt stelfrusna stackare stod och väntade när bussen rullade in på vasaplan.  En äldre dam med en död räv eller nått på huvet trängde sig först och därefter en busschaufför. Tanten och chauffören gick på och sen stängdes dörren framför våra näsor. Busschaufförsbyte - fort är väl det gjort!?  ICKE!!!! 

Det ska plockas i små grejer och pillas på knappar,skrivas ut kvitton och socialiseras innan det är dags att lyfta på arslet och bylta på sig tjocka jackan, fingervantarna och mössan. SEN kan nästa chaufför inta körplatsen eller vad det nu heter. Samma procedur för nästa chaufför och även en tant som står i vägen.

 Har ni chaufförer med er personliga grejer som kort på familjen, nagelfilar och annat som måste placeras på rätt ställe innan man kan släppa på folk - flera minuter för sent??? Eller gör ni det bara för att jäklas? MAKTMISSBRUK!!!

Jag ska banne mig bli den högsta och brantaste vägbulan som skådats i Umeå i mitt nästa liv. Då kan ni busschaufförer prova att köra över den utan att få  nackskador.

Nu blir det en kopp varmt te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar