onsdag 19 oktober 2011

Hälsocentral



Såg på nyheterna och på VK:s nätupplaga att bla Dragonens hälsocentral tappat patienter.


Finns det någon som besökt den centralen som sitter och gapar av förvåning? Nä, det ante mig. Att placera stans bittraste människa som "ansiktet utåt" i receptionen är inte det smartaste. Man söker inte vård bara för att det är så himla kul eller billigt. Att man då ska bemötas som en imbecill är snudd på tjänstefel.

När man som jag är billös och hälsocentralen inte har någon busshållplats gör det inte saken bättre. Att mitt i smällkalla vintern med hög feber promenera dit är ingen hit - jag vet. Om man då dessutom har små barn eller är gammal så blir det än värre. Vårdcentralen är inget ställe man gärna hänger på om man inte måste!!!

Att få en tid samma dag eller nästa har varit omöjligt, iofs kanske det går nu eftersom de inte har så många patienter kvar.

TIPS TILL DRAGONENS HÄLSOCENTRAL:

1. Byt ut den receptionist som sitter och tar emot ALLA som kommer till er.Alt skicka henne på charmkurs.
2. Ta ett snack med kommunen om bussdragningar till centralen.
3. Effektivisera ert uppringningssystem.

TIPS TILL VÅRDTAGARE:

Byt till Citymottagningen, det bästa jag gjort. Trevligt bemötande, ligger centralt och de är engagerade i sina patienter. År inget stort fan av privatiseringar egentligen men inom vårdsektorn verkar det vara ett måste om man vill ha den vård man behöver.

1 kommentar:

  1. Ansiktet utåt har suttit där länge, länge och alltid varit oförskämt otrevlig! Håller med dig om att de skulle byta ut den personen. Det är ju faktiskt så att fler och fler byter VC. Vi råkar ha en bra läkare för kidsen därför blir det inte av att byta. Men det är nog snart dags, man vill faktiskt få ett bra bemötande - Alltid!
    Kramar/Maria

    SvaraRadera